basisopleiding

Vanuit de filosofie van de KNVB gaan wij pedagogisch verantwoord met onze jeugdleden om. Iedere leeftijdscategorie is geschikt voor de focus op bepaalde ontwikkelpunten bij een kind. Door deze stappen bewust en op de juiste wijze te zetten, bouwt de speler/speelster gedurende de jaren een solide technische en tactische basis op.

De specialisten van Football Talent hebben een voetbaltechnisch plan opgesteld. We delen het seizoen op in verschillende blokken. In ieder blok wordt gewerkt aan een thema, dat past binnen de leeftijd en het niveau van de spelers en het team. Door op verschillende ondergronden te trainen en met meerdere trainers te werken, wordt het plezier vergroot en de ontwikkeling van de leden versnelt. Voor ons is de einduitslag van de wedstrijd minder belangrijk dan het terugzien van de uitvoering van de stof waar we tijdens het blok op getraind hebben. Overigens, als de stof goed wordt toegepast dan volgt het resultaat vanzelf.

Bij de basisopleiding worden de trainingen door ouders/verzorgers gegeven, die affiniteit met voetbal hebben en bereid zijn om op korte termijn op kosten van VAMIN Football Talent een KNVB-opleiding te volgen. Incidenteel zullen ook trainers van Football Talent een deel van een training verzorgen.
Op zaterdagen worden de teams begeleid door een ouder/verzorger die dan tevens coach is. Trainer/coaches ontvangen een vrijwilligersvergoeding. Maandelijks organiseren we een gezellige en leerzame thema-avond zodat trainers meer kennis opdoen en van elkaar kunnen leren.

Naast de competitiewedstrijden op zaterdagen wordt er twee keer in de week getraind. Eén training is vanuit een circuitmodel voorbereid zodat de leden tijdens de training afwisselende, leuke en leerzame oefeningen van verschillende trainers op verschillenden ondergronden en met verschillende balmaten krijgen. De andere trainingsavond is met het eigen team en met de eigen trainer/coach.

Vier keer per jaar krijgen de spelers een prescan, afgenomen door een sportfysiotherapeut van Performance Guys. Voorkomen is beter dan genezen. Heel vaak lopen spelers een blessure op omdat ze al langer fysieke ongemakken hebben. Door deze medische screening kunnen trainingsschema’s worden aangepast waardoor blessures worden voorkomen.

Om uniformiteit en professionaliteit uit te stralen waardoor de sfeer tijdens trainingen optimaal is, is het dragen van onze gepersonifieerde clubkleding verplicht. Voor de basisopleiding is een speciaal kledingpakket samengesteld dat minder uitgebreid is als het kledingpakket voor de prestatieopleiding. We zullen hiervoor passessies organiseren, waarbij wij adviseren om maten te kiezen zodat er twee tot drie jaar gebruik van de kleding gemaakt kan worden. Uiteraard is het mogelijk om extra kleding te bestellen. De spelers ontvangen aan het begin van het seizoen hun eigen SKOR-bal die ze elke training mee dienen te nemen.

De kosten voor de basisopleiding zijn 35 euro per maand en deze worden in vier jaarlijkse delen in rekening gebracht.

Hou deze website in de gaten of volg onze social mediakanalen om op de hoogte te blijven van de verdere ontwikkelingen. Neem voor vragen, opmerkingen of een vrijblijvende afspraak om nader kennis te maken svp contact met ons op.