Football Talent

René Koster is de CEO van Football Talent B.V. De ervaren trainer heeft meer dan twintig jaar ervaring binnen het profvoetbal en was jeugdtrainer bij onder meer AZ, Almere City en N.E.C. Nijmegen. Ook was Koster hoofdjeugdopleider bij FC Omniworld, N.E.C. Nijmegen, Almere City en momenteel o.a. werkzaam voor Tamale Utrecht Football Academy (academie van FC Utrecht in Ghana). Tot slot was Koster assistent-bondscoach van Bangladesh.

Als hoofdjeugdopleider van Almere City viel het Koster op dat der geen podium was voor jongens en meisjes die net niet goed genoeg zijn voor een profclub. “Zij willen gewoon drie tot vier keer in de week trainen met goede trainers, zodat ze een gevarieerd opleidingsprogramma meekrijgen. Als ik een speler wegstuurde, vroeg hij vaak zelf waar hij het beste heen kon gaan. Dan moest je al vrij snel naar Amsterdam om op een hoog niveau te kunnen blijven voetballen. Dus ik wilde zelf iets gaan creëren, omdat daar gewoon veel vraag naar is. Ook in de regio Amersfoort, zodat kinderen en ouders niet enorm ver hoeven te reizen.”

Football Talent is verantwoordelijk voor het voetbaltechnische plan van VAMIN Football Talent en begeleid de trainer/coaches van zowel de recreatie- als de prestatietak zodat er een veilige cultuur en prettige voetbalomgeving met de juiste ‘vibes’ voor de echte liefhebbers ontstaat. Doordat René in de afgelopen jaren vele talentvolle voetballers op hoog niveau heeft begeleid, heeft hij een groot netwerk van goede trainer/coaches die gemotiveerd en gekwalificeerd zijn om onze leden een unieke opleiding te bieden.

René Koster