Over ons

Helemaal gek van voetbal, veel kennis van zaken en gemotiveerd om de passie van voetbal over te dragen op jeugd in de regio Amersfoort: dat kenmerkt de vrijwilligers en betaalde krachten van Voetbalacademie Midden Nederland (VAMIN).

Als eerste doel hebben we om gemotiveerde kinderen vaker de mogelijkheid te geven om goed begeleid extra en gedifferentieerder te trainen en oefenwedstrijden te spelen. Op ons eigen voetbalveld op het sportpark Burgemeester Buining in Leusden geven we onze trainingen nabij de nieuwe sporthal en de sportverenigingen LHV, Antilopen en Impala.

Ons trainingsgrasveld aan de Bavoortseweg 27 in Leusden

Als tweede doel hebben we een bijdrage te leveren om het voetbalniveau in de regio Amersfoort op een nog hoger niveau te brengen. Hiervoor bieden wij doordeweeks en tijdens schoolvakanties extra trainingen aan, waarvan het niveau hoger ligt dan gemiddeld bij de eigen voetbalclub.

Voor de veeleisende en gemotiveerde speler die de volgende stap in zijn of haar ontwikkeling wil maken, bieden wij in samenwerking met Football Talent B.V. professionele trainingen op BVO-niveau aan. Voetballers die graag profvoetballer willen worden of spelers die het bij profclubs net niet gered hebben, bieden wij hierdoor de ideale faciliteiten om de kans te vergroten om die stap alsnog te kunnen zetten. Wij bieden per speler maatwerk en zeer persoonlijke, op het kind afgestemde, begeleiding.

Stan Kuipers | hoofdtrainer Masterclasses en personal trainer

‘Mijn naam is Stan Kuipers, 20 jaar en ik woon in Utrecht. Na 15 jaar voetbalervaring bij diverse clubs als AFC Amsterdam, Almere City, FC Utrecht en verschillende stages bij Feyenoord , PSV en Heerenveen heb ik enorm veel ontwikkeling en progressie kunnen maken als speler en als mens, maar ook als trainer. Mijn carrière als voetballer moest ik helaas beëindigen vanwege een zware blessure.   Ik hou van de sport en daarom bleef ik in het vak, maar nu als trainer. Ik geef nu (privé)trainingen in mijn omgeving aan verschillende toptalentjes van amateurclubs, maar ook jonge spelers van FC Utrecht. Daarnaast ben ik ook actief als trainer bij de VAMIN. Stan is in het bezit van het KNVB Pupillendiploma en is bezig met de opleiding UEFA Youth 3.

Stan Beune | hoofdtrainer bovenbouw

Stan heeft de hele jeugdopleiding bij Roda’46 Leusden doorlopen en is als 16-jarige na één jaar in de O19 uit te zijn gekomen, overgestapt naar IJsselmeervogels. Daarmee is Stan een prachtig voorbeeld voor onze deelnemers: mooie techniek, goede conditie, prima balbeheersing en een afgetraind atletisch lichaam. Stan volgt de Sportacademie in Hilversum en is als bijbaan hoofdtrainer bovenbouw bij de VAMIN. Tevens is hij vaak één van onze trainers bij een voetbalkamp tijdens de schoolvakanties. Stan is in het bezit van het KNVB Pupillendiploma.

Bas Spans | Masterclasstrainer

Mijn naam is Bas Spans, 21 jaar oud en ik woon in Scherpenzeel. Zelf heb ik zo’n 16 jaar bij VV Woudenberg bij de jeugdelftallen en senioren gevoetbald. Waarbij ik sinds dit seizoen zelf de voetbalschoenen heb opgeborgen. Dat was geen moeilijke keuze want ik haal veel plezier om een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van de spelers die ik train.

In de afgelopen drie jaar heb ik ervaring opgedaan als trainer bij O11, O12, O15 teams, keeperstrainingen en bij een voetbalschool. Dit bij zowel VV Woudenberg als bij SV Laren 99. Waarbij ik in de tussentijd de cursussen pupillentrainer en UEFA C behaald heb bij de KNVB.
Op dit moment ben ik actief als trainer van de JO17-1 bij VV Woudenberg.

Na het behalen van mijn diploma als Sport en Bewegingsleider op de Bokkeduinen in Amersfoort werk ik nu bij de SNO (Sportieve, Naschoolse, Opvang) in Leusden. Daarnaast ben ik in maart 2021 gestart bij de NCOI aan de studie sportpsychologie. En wil ik aankomend jaar met de UEFA B cursus gaan starten.

In samenwerking met de VAMIN is besloten dat ik als trainer me toevoeg aan de huidige staf. Ik kijk er naar uit om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de spelers!

Floris Bosch | hoofdtrainer onderbouw en manager algemene zaken

Floris is de voetbalschool gestart om kinderen meer mogelijkheden te bieden om vaker, beter en gedifferentieerder te kunnen trainen. Hij is manager algemene zaken namens de vereniging en vervangt afwezige trainers. Floris is in het bezit van de KNVB pupillen- en juniorendiploma’s en is jarenlang fitnessinstructeur geweest, waardoor hij weet hoe het menselijk lichaam werkt tijdens sporten en hoe conditietraining het beste opgebouwd kan worden.